Mielone kule z pieczarką

5 (193 ocen)

Błyskawiczne mielone w niespodzianką w środku. Takie mielone nie dość, że smakują wyśmienicie dzięki przesmażonym w całości pieczarkom, to jeszcze ładnie wyglądają w przekroju.

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego ( z łopatki wieprzowej)
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    1 cebula
    Sól
    Pieprz
    7 pieczarek
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kule z pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i w całości przesmażamy na rozgrzanej patelni (muszą się zrumienić i zmięknąć). Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy w kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę. Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Wieprzowina Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować