Mielone kotlety z pieczarką

4.5 (143 ocen)

  • 35 min

Kotlety mielone z pieczarką to łatwy sposób na odmienne kotlety

  • 35 min

Składniki:

  • -500 g mięsa mielonego
    -ok 30 dag pieczarek
    -jajko
    -cebula
    -bułka tarta
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone kotlety z pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Starte pieczarki i pokrojona cebula 1. Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, lub pokrój w drobną kostkę. Cebulę także pokrój w drobną kostkę
  • Podsmażone pieczarki i cebula 2. Pokrojone warzywa podsmaż na rozgrzanej patelni do miękkości.
    Odstaw do wystygnięcia.
  • Usmażone kotlety z pieczarkami 3. Gdy pieczarki już ostygły dodaj mięso mielone, jajko, odrobinę bułki tartej i wszystko wymieszaj na jednolitą masę.
    Uformuj kotleciki i usmaż na złoty kolor.

Porady

Do kotletów z pieczarkami świetnie pasują pieczone ziemniaki z pikantnymi ogórkami, a także kasza z sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować