• Mielone inaczej

    Autor: Anna Góralska, Jabłonowo

  • Przepis dostałam od siostry. Za każdym razem, gdy przygotowuję te mielone, trochę je udoskonalam.

  • Składniki

    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 1/2 brokułu
    ● 1/2 kalafiora
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● sól

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso mieszamy z jajkami i 2 łyżkami bułki tartej. Doprawiamy solą. Różyczki kalafiora i brokułu gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.

    2.

    Każdą różyczkę oblepiamy mielonym mięsem i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, mielone mięso
  • 1 komentarz
    • Elusia40
      2014-12-25T22:58:24+01:00 Elusia40
      nie rozumie was kochane kuchareczki, ze jak dostajecie jakies przepisy oryginalne to je ulepszacie, dlaczego? jak sa oryginalne to sa oryginalne. zawsze oryginalne najlepiej smakuja. Zycze milego wieczoru

Autor: Anna Góralska, Jabłonowo

RedakcjaPP 6303

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-30T16:34:09+02:00

2270 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_03-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »