Mielone inaczej

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Mielone każdy zna , podaje inną wersję

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - mięso mielone wołowe - 500 g
    - jajko - 1 szt
    - czosnek - 1 ząbek
    - bułka tarta - ok. 4 łyżki
    - wędlina ( plastry )
    - ser żółty
    - sól
    - pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i czosnkiem. Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą. Wyrabiamy jednolitą masę ( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej). Mięso dzielimy na części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt. Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera . Pomagając sobie folią delikatnie sklejamy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety z każdej strony obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.

Porady

Do środka możemy dodać jajko, paprykę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować