Mielone babci Stasi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W gotowaniu pomaga mi córka Amelia.

Składniki:

  • ● 2 filety drobiowe
    ● 1/2 kg chudego boczku bez skóry
    ● 1/2 kg karczku
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● przyprawy: biały pieprz, majeranek, przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone babci stasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety, karczek i boczek
    myjemy i kroimy w kawałki.
    Mielimy. Bułki moczymy
    w wodzie i odciskamy. Cebulę
    i czosnek obieramy
    i siekamy. Z bułką dodajemy
    do mięsa. Wbijamy jajka.
    Mieszamy i doprawiamy.
    Wyrabiamy. Ewentualnie
    dosypujemy bułki tartej.
  • 2. Z masy formujemy kotlety.
    Obtaczamy w bułce tartej
    i smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować