Mielone a'la zrazy

5 (161 ocen)

  • 30 min

Na dzisiejszy obiad przygotowałam mielone z nadzieniem z cebulki i ogórka kiszonego. Zawsze to jakieś urozmaicenie od tradycyjnego klopsa mielonego.

  • 30 min

Składniki:

  • - 40 dag mięsa mielonego
    - 1 jajko
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia bułki
    - sól i pieprz

    - tarta bułka do obtaczania

    - 1 cebula
    - 1 kiszony ogórek

    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone a'la zrazy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bułkę moczymy w mleku aż zmięknie. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i odciśniętą bułkę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy średniej wielkości kulki. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Ogórka również kroimy w paski.
    Kotlecika spłaszczamy, układamy ogórka oraz cebulę, zawijamy . Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. U mnie buraczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować