Mielona wieprzowina z cukinią po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste i pyszne danie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mielonej wieprzowiny,
    pół młodej niedużej cukinii,
    garść mrożonki warzywnej do potraw chińskich,
    1 szklanka rosołu z kury ( może być z kostki rosołowej),
    3 ząbki czosnku,
    0,5 łyżeczki zmielonego imbiru,
    sos sojowy,
    sól,
    pieprz,
    czerwona ostra papryka,
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    olej,
    1 łyżka słodkiej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielona wieprzowina z cukinią po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić mięso, pokrojony czosnek, imbir, kilka kropel sosu sojowego i resztę przypraw. Podsmażyć i zalać bulionem. Dorzucić mieszankę chińską. Smażyć około 10 minut i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Cukinię pokroić w ukośne pasy grubości 1 cm , położyć na wierzchu mięsa, polać śmietaną. Dusić na małym ogniu do czasu gdy cukinia zmięknie. Zestawić z ognia i posypać natką pietruszki. Podawać z ugotowanym lub smażonym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować