Mielona rolada z andrutami

0 (0 ocen)

  • Średni

Można ją także w całości zamrozić i smażyć dopiero po rozmrożeniu.

  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - andruty: 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - przyprawa do mielonego mięsa: 1 łyżeczka
    - czerstwa bułka namoczona w mleku: 1 sztuka

Mielona rolada z andrutami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso urobić z jajkiem, odciśniętą bułką oraz przyprawami. Rozsmarować na andrutach. Gdy wafle zmiękną zwinąć w roladę. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godz do lodówki. Następnie odwinąć roladę, kroić na plasterki i smażyć na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy