Mięciutkie kopytka

4.97 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Lubię je przyrządzać, bo wiem, że wszyscy będą zachwycać się ich smakiem.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 1,25 kg ziemniaków
    ● 30 dag twarogu
    ● 2 szkl. mąki
    ● 2 jajka
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.97 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięciutkie kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy. Przeciskamy
    przez praskę. Studzimy.
  • 2. Do ziemniaków dodajemy
    rozdrobniony twaróg, mąkę
    i jajka. Solimy. Wyrabiamy ciasto.
    Dzielimy na dwie części
    i formujemy wałki. Lekko
    spłaszczamy i kroimy po skosie
    na 4-5-cm kawałki. Gotujemy
    w osolonym wrzątku, aż
    wypłyną na powierzchnię.

Porady

Kopytka można okrasić bułką tartą podsmażoną na maśle.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować