Mercimek Çorbası - zupa krem z czerwonej soczewicy

4.5 (155 ocen)

  • 45 min

Pyszna zupa krem z czerwonej soczewicy.

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g czerwonej soczewicy
    2 łyżki masła
    1 duża cebula
    1 l bulionu cielęcego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    natka pietruszki
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Mercimek çorbası - zupa krem z czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy soczewicę, zalewamy bulionem i mieszamy z koncentratem pomidorowym. Gotujemy do miękkości soczewicy (ok. 30 min). Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować