Melon zapiekany z camembertem w sosie borówkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Okazuje się, że melon, camembert i borówki to połączenie doskonałe! Rozkosz dla podniebia i dla oczu gwarantowana :):):)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - melon: 0.5 sztuki
    - borówki: 130 gram
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - camembert: 6 plastrów
    - płatki z gorzkiej czekolady: 2 łyżki
    - truskawki: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Melon zapiekany z camembertem w sosie borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Melona kroimy na 6 plastrów, układamy ja w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku melona kładziemy plasterek camemberta. Ja camemberta ułożyłam na końcu każdego kawałka melona, ale możemy to zrobić w dowolnym miejscu lub pokroić serek na mniejsze kawałki i przykryć nimi całą powierzchnię melona. Melona z serkiem wkładamy do piekarnika i zapiekamy do czasu aż camembert zacznie się topić. W czasie gdy melon się zapieka, przygotowujemy sos borówkowy: borówki smażymy na patelni, pod koniec smażenia dodajemy śmietanę. W razie potrzeby sos można dosłodzić miodem lub cukrem. Kawałki melona z topiącym się serkiem układamy na talerzu, polewamy je sosem borówkowym, posypujemy płatkami z gorzkiej czekolady i dekorujemy truskawkami przeciętymi na połówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Melon Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować