Melon w pikantnej zalewie

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

...

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • •1 kg miąższu melona miodowego
    •100 ml białego octu winnego
    •200 ml wody
    •200 ml białego wytrawnego wina
    •1 strączek papryczki chilli
    •Kawałek świeżego imbiru
    •250 g cukru
    •4 łyżki miodu gryczanego
    •Laska cynamonu
    •6 ziaren ziela angielskiego
    •6 ziaren czarnego pieprzu
    •Sól
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Melon w pikantnej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miąższ melona pokroić w kostkę lub specjalną łyżeczką wyciąć kulki i ułożyć w słoikach. Przyrządzić zalewę : Zagotować ocet z białym winem ,miodem ,cukrem ,wodą ,pokrojoną w plasterki papryczką chilli ,obranym i posiekanym imbirem ,cynamonem ,zielem angielskim ,pieprzem i solą. Gorącą marynatą zalać melony w słoiku. Szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 min w temperaturze 90 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować