Meksykańskie tacos

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gustuję w kuchniach całego świata. Moje ostatnie odkrycie, tacos, nadaje się na kolację we dwoje i na posiłek dla rodziny.

Składniki:

  • Na naleśniki: 200 g mąki pszennej
    ● 100 g mąki kukurydzianej
    ● jajko
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● ok. 100 ml mleka
    Na farsz: 1/2 kg mięsa mielonego
    ● 3 łyżki oliwy
    ● przyprawy: curry, zioła prowansalskie, do potraw meksykańskich
    ● 2 posiekane ząbki czosnku
    ● listek laurowy
    ● cebula
    ● pomidor lub łyżka przecieru
    ● sos do potraw meksykańskich
    ● po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasolki
    ● 150 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Meksykańskie tacos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańskie tacos 1. Z podanych składników robimy
    ciasto naleśnikowe, dodając wodę (mineralną lub zwykłą),
    aby ciasto było płynne (najlepiej
    w stosunku do mleka jak 2:1).
    Smażymy naleśniki.
  • 2. Smażymy na patelni mięso,
    dodajemy składniki na farsz,
    jeszcze raz smażymy. Dodajemy
    sos do potraw meksykańskich,
    czerwoną fasolkę i kukurydzę.
    Wyjmujemy liść laurowy.
  • 3. Farsz nakładamy na naleśniki,
    składamy je na pół, posypujemy
    żółtym serem i zapiekamy
    w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować