Meksykańskie krokiety

4.5 (146 ocen)

Uwaga ostre!

Składniki:

  • naleśniki:
    2 szklanki mąki
    łyżeczka sody
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól
    farsz;
    laska kiełbasy
    2 cebule
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół puszki kukurydzy
    3 duże pieczarki
    czosnek granulowany, sól, pieprz cayen
    dodatkowo:
    kilka plastrów sera
    jajko
    bułka tarta


Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Meksykańskie krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki łączymy, miksujemy tak aby powstało gładkie ciasto. Smażymy cienkie naleśniki, bez natłuszczania patelni.
  • 2. Cebulę, pieczarki i kiełbasę drobniutko kroimy , podsmażamy. Dodajemy kukurydzę i koncentrat. Mocno doprawiamy.
  • 3. Napełniamy naleśniki farszem, zwijamy w małe rulony. Na każdym krokiecie układamy plaster sera. Obtaczamy w jajku następnie w bułce. Podsmażamy chwilę na złoty kolor.

Porady

Można polać sosem czosnkowym lub keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować