Meksykańska z pęczakiem

4.5 (159 ocen)

Pęczak ma najwięcej wartości odżywczych z kasz jęczmiennych, uwielbiam jego smak, a do tej zupy pasuje idealnie!

Składniki:

  • 200 g kaszy pęczak
    200 pieczarek
    puszka fasoli czerwonej
    puszka kukurydzy konserwowej
    cebula
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    mały koncentrat pomidorowy
    czosnek granulowany, vegeta, papryka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Meksykańska z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki oczyszczamy kroimy drobno. Podsmażamy razem z mielonym. Przekładamy do dużego garnka, dolewamy ok 2 litry wody,gotujemy 15 min. Po tym czasie wsypujemy kaszę, gotujemy 10 min. Kukurydzę i fasolę odsączamy, przekładamy do garnka, gotujemy 10 min. Dodajemy koncentrat i przyprawy. Przykrywamy pokrywką odstawiamy na 20 min , aby kasza spęczniała. Podajemy gorącą,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kukurydza Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować