Meksykańska gulaszowa

0 (0 ocen)

Bardzo lubimy takie gęste, pikantne i sycące zupy.

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, gulaszowego),
    10 dużych ziemniaków,
    2 cebule,
    pęczek włoszczyzny,
    czerwona papryka,
    2 łyżki margaryny,
    słoik sosu meksykańskiego,
    łyżeczka ostrej papryki mielonej,
    słodka papryka mielona,
    łyżeczka przyprawy do gulaszu,
    sól, pieprz.

Meksykańska gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką.
  • 2. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz.
  • 3. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy