Meksikano

0 (0 ocen)

  • 5 min

Danie meksykańskie idealne do makaronu, ryżu, tortilli i grzanek...

  • 5 min

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego,
    puszka kukurydzy,
    puszka czerwonej fasoli,
    2 cebule,
    6 ząbków czosnku,
    1/2 czerwonej papryczki chili,
    mała puszka przecieru pomidorowego,
    mała puszka koncentratu pomidorowego
    2 szczypty przyprawy do dań meksykańskich
    sól
    pieprz

Meksikano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na oleju.
  • 2. Dodać mięso i smażyć ok 10 min.
  • 3. Dodać przecier, koncentrat, odsączoną kukurydzę i fasolę oraz drobno posiekaną papryczkę chili i dusić ok. 15 min na małym ogniu, często mieszając.
  • 4. Przyprawić do smaku.
  • Meksikano z grzankami 5. I danie gotowe.Ja tym razem podałam z grzankami (przepis na grzanki publikowałam wcześniej)

Komentarze

Podobne przepisy