Megakanapka z tuńczykiem, bobem i smażoną cebulką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

przepyszna kanapka z tuńczykiem, smażoną cebulką, bobem i jajkiem. Duża, sycąca, bardzo smaczna.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 ciabatta
    1 jajo ugotowane na twardo
    serek do smarowania pieczywa
    kilka pędów szczypiorku
    2 łyżki tuńczyka w kawałkach (może być zarówno w oleju, jak i w sosie własnym)
    1 mała cebula
    oliwa do smażenia
    garść ugotowanego obranego bobu
    natka pietruszki

Megakanapka z tuńczykiem, bobem i smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półksiężyce lub piórka, zrumienić na niewielkiej ilości oliwy. Ciabattę przekroić wzdłuż na pół, posmarować serkiem, posypać szczypiorkiem, wyłożyć tuńczyka i bób, pokrojone jajo, smażoną cebulkę, natkę pietruszki. Przykryć drugą połową ciabatty.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy