przepyszna kanapka z tuńczykiem, smażoną cebulką, bobem i jajkiem. Duża, sycąca, bardzo smaczna.
5 min
Składniki:
1 ciabatta
1 jajo ugotowane na twardo
serek do smarowania pieczywa
kilka pędów szczypiorku
2 łyżki tuńczyka w kawałkach (może być zarówno w oleju, jak i w sosie własnym)
1 mała cebula
oliwa do smażenia
garść ugotowanego obranego bobu
natka pietruszki
Megakanapka z tuńczykiem, bobem i smażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w półksiężyce lub piórka, zrumienić na niewielkiej ilości oliwy. Ciabattę przekroić wzdłuż na pół, posmarować serkiem, posypać szczypiorkiem, wyłożyć tuńczyka i bób, pokrojone jajo, smażoną cebulkę, natkę pietruszki. Przykryć drugą połową ciabatty.
Smacznego!
Komentarze