Medaliony z rabarbarem

0 (0 ocen)

uwielbiam owoce i chętnie je łączę także z mięsem

Składniki:

  • 5 dkg cukru, 2 i 1/2 łyżeczki masła, 3 łyżki octu jabłkowego, 10 ziaren zielonego pieprzu, 25 dkg rabarbaru, 2 łyżki oleju, 2 medaliony wieprzowe ( po 7,5 dkg ), szczypiorek

Medaliony z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, masło, ocet i pieprz zagotować na patelni i gotowac 5 minut. Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, dodać do sosu na patelni, dusić razem 5 minut. Dodać sól i pieprz. Na innej patelni rozgrzać olej. Medaliony wieprzowe posolić i usmażyć na gorącym oleju po 5 minut z każdej strony, na średnim ogniu. Posypać szczypiorkiem. Podawać z rabarbarem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy