• medaliony z dorsza w sosie musztardowym

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • nietypowy smak z szynką parmeńską

  • Składniki

    - dorsz pokrojony na kawałki: 5 kilogramów
    - szynka parmeńska: 1 dekagram
    - makaron gryczany: 20 gramów

  • Sposób przygotowania

    1.

    makaron ugotuj al dente masło rozpuść 2 łyżki uduś szalotkę jedną dosyp mąki 10g upraż podlej rosołem dodaj śmietanę 1ooml i na małym ogniu gotuj dodaj musztardę ziarnistą dopraw solą pieprzem , dopraw rybę owiń plasterkami szynki smaż z kazdej strony po ok.3minuty. ułóż na talerzu posyp szczypiorkiem czerwonym pieprzem , rybę podaj na sosie, a makaron ładnie skreć

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zima, obiad, kuchnia polska, kolacja we dwoje, medaliony z dorsza
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7070

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-01-18T14:42:48+01:00

52 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »