Medaliony Iwony

0 (0 ocen)

Uwielbiam ten przepis jest pyszny i niedrogi.

Składniki:

  • jedna mała podwójna pierś z kurczaka
    20dag pieczarek
    kawałek sera salami-ok 15 dag
    1jajko
    ząbek czosnku
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Medaliony iwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, posypujemy przyprawą z kurczaka, wciskamy ząbek czosnku i odstawiamy na chwilę do lodówki. ścieramy pieczarki na tarce o grubych oczkach, to samo robimy z serem. Dodajemy do kurczaka ser i pieczarki a następnie jajko i wszystko mieszamy. Formujemy kotleciki coś na kształt mielonych, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy