mazurski pstrąg z sosem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam na mazurach od pewnej bliskiej mi osoby :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg: 1 sztuka
    - bulion z kury: 1 litr
    - jogurt naturalny: 200 mililitrów
    - czosnek ząbki: 4 sztuki
    - koperek- gałązka: 1 sztuka

Mazurski pstrąg z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga patroszymy, dokladnie myjemy i suszymy. Gotujemy w calosci w bulionie. Nastepnie kroimy w kawalki. Sos robimy z jogurtu, rozgniecionego czosnku i posiekanego koperku, polewamy nim kawalki pstraga.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy