• Mazurek różany

    Dodane przez: BiteDelite

  • Przepyszny mazurek z marmoladą różaną, serkiem mascarpone, płatkami migdałowymi i płatkami róż. Szybki w przygotowaniu, urzeka wyglądem i smakiem.

  • Składniki

    Na ciasto: 160 g mąki pszennej
    90 g mąki ziemniaczanej
    70 g cukru pudru
    150 g masła
    1 jajko

    Masa różana:
    200 g różanej marmolady
    250 g sera mascarpone
    100 g płatków migdałowych
    płatki z 2 róż

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mąkę przesiać, dodać pokrojone masło, cukier i jajko. Ciasto zagnieść i uformować w kulę. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 min.

    2.

    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

    3.

    Formę do pieczenia o wymiarach ok 20 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i włożyć do formy.

    4.

    Piec ok 20 min aż ciasto się zarumieni. Ostudzić.

    5.

    Marmoladę wymieszać z serem i wyłożyć na ostudzone ciasto.

    6.

    Posypać płatkami migdałowymi i płatkami róż.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, sezonowe_przysmaki, mama_mnie_nauczyla, migdały, marmolada, Wielkanoc, mazurek, płatki migdałowe, konkurs wielkanocny, konkurs_wielkanocny, serek, mascarpone, mazurki, róża
  • 1 komentarz

Dodane przez: BiteDelite

BiteDelite 125

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-07T16:41:05+02:00

268 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »