MAZUREK ORZECHOWO- KOKOSOWY

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kruche orzechowe ciasto z masą kokosową.

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO:

    25 dag mąki pszennej

    10 dag orzechów włoskich drobno posiekanych

    12,5 dag margaryny

    1 jajko

    ew. 1-2 łyżki kwaśnej śmietany do zagniecenia



    MASA:

    25 dag wiórków kokosowych

    350 ml słodkiej śmietanki

    3 łyżki cukru

    biała polewa czekoladowa

    kilka moreli suszonych i orzechów do dekoracji

Mazurek orzechowo- kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce (ok. 30 min.).Blachę wyłożyć papierem , wylepić ciastem i piec ok. 35-40 min.

    20 dag wiórków kokosowych gotować ze śmietanką i cukrem przez 5 min. ciągle mieszając. Gorącą masę rozsmarować na upieczonym cieście. Ostudzić. Polewę z białej czekolady rozpuścić i wylać na masę kokosową. Ozdobić według własnego pomysłu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy