Mazurek kajmakowy z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybko, efektownie i smacznie

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    40-45 dkg mąki,
    1 jajko całe,
    2 żółtka,
    20 dkg margaryny,
    20 dkg cukru,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    gotowa masa kajmakowa - puszka,
    orzechy włoskie,
    żurawina,
    rodzynki,
    migdały,
    wiórki kokosowe,
    kandyzowana skórka z pomarańczy,

Mazurek kajmakowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składniki na cisto wyrobić, odstawić na 30 min do lodówki,
    wyłożyć na brytfankę, piec ok 25 min w temp. 180stop. góra - dół
  • 2. na wystudzone ciasto rozsmarować masę kajmakową, na masie wg uznania udekorować bakaliami

Porady

przy pieczeniu bez termoobiegu, najpierw piec, nastawiając na grzanie od dołu, pod koniec pieczenia przełączyć na góra-dół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy