Mazurek pisanka

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mały, ozdobny, słodki smakołyk wielkanocny.

Składniki:

  • margaryna 60 g
    jajko 1 szt
    mąka pszenna 1 szk
    proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
    cukier waniliowy 2 łyżeczki
    margaryna 150 g
    masa krówkowo orzechowa 400 g
    orzechy włoskie drobno krojone 50 g
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Mazurek Desery

Mazurek pisanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać.Dodać jajko,proszek do pieczenia,cukier waniliowy i zagnieść ciasto.Uformować z ciasta jajko, nakłuć widelcem i wstawić na godzinę do lodówki.Upiec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Krem;margarynę utrzeć do białości,dodawać porcjami masę krówkową i ucierać.Na zimnym cieście rozsmarować część kremu ,posypać orzechami,posmarować kremem.Resztą kremu za pomocą szprycy udekorować mazurek i ozdobić wg własnej wyobraźni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować