Matjasy w sosie śmietanowym

4.5 (152 ocen)

Matjasy w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem jajek i ogórków konserwowych.

Składniki:

  • 4 filety z matjasa
    5 jajek
    5 ogórków konserwowych
    ½ cebuli
    4 łyżki śmietany gęstej 12%
    2 łyżki jogurtu
    ½ łyżki koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ogórki konserwowe Jajko Przystawki

Matjasy w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matjasy w sosie śmietanowym 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kroimy w kostkę. Matjasy moczymy 10 minut w wodzie. Odsączamy. Kroimy w kawałki, wkładamy do miski, do której wlewamy śmietanę, jogurt, dodajemy jajka, drobno pokrojoną cebulę, ogórki konserwowe i koperek. Dobrze mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na kilak godzin żeby składniki się przegryzły. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Jogurt Matias Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować