matiasy z pieczarką, papryką, konserwowym ogórkiem, cebulą w oleju

4.5 (158 ocen)

takie śledziki są syte, smaczne zwłaszcza do chlebka razowego...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • matiasy 8 sztuk, cebula 1 sztuka, ogórek konserwowy Smak 4 sztuki, pieczarki 10 sztuk, papryka czerwona 1 mała, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matiasy z pieczarką, papryką, konserwowym ogórkiem, cebulą w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe danie 1. matiasy wymoczyć z 2 razy po 20 minut zmieniając wodę zimną, potem je wylać na sito aby odciekły z wody........ pieczarki oczyścić, pokroić w talarki i w misce zalać je wrzątkiem na 3 minuty, potem na sitko je wylać......... matiasy pokroić na 2 cm kawałki i posypać cukrem, pieprzem mielonym........ dodać pokrojone ogórki konserwowe, paprykę, cebule i pieczarki sparzone......... wlać z 1/2 szklanki zalewy octowej z ogórków, oleju rzepakowego tyle, aby zakryć składniki i wszystko dobrze wymieszać i schować do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować