Matjasy w panierce

4.5 (177 ocen)

  • Łatwy

Chrupiące z korzenną nutą, smakują wybornie z kiszonym ogórkiem i cebulką

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z matjasa: 4;sztuki
    - jajka: 2sztuki
    - mąka pszenna: 3łyżki
    - bułka tarta: 5łyżek
    - przyprawa korzenna do śledzi: 0.5łyżeczki
    - pieprz czarny grubo mielony: 4&szczypty
    - mleko: 150mililitrów
    - olej: 2łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Matjasy w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy panierowane 1. Filety z matjasa moczymy około 15 minut w mleku, następnie maczamy w mące, rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej wymieszanej z przyprawą korzenną. Smażymy z obu stron do zarumienienia, posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować