Masło orzechowe

5 (157 ocen)

  • 30 min

Pyszny dodatek do ciast i kanapek.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g orzeszków ziemnych smażonych niesolonych
    czubata łyżka skrystalizowanego miodu
    łyżeczka soli
    1/3 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masło orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy podgrzewamy na patelni. Gdy lekko się zrumienią i będą gorące dodajemy do nich sól i miód. Mieszamy do rozpuszczenia miodu.
  • 2. Całość przekładamy do miski i blendujemy powoli dodając olej. Możemy zblendować na gładko, lub zostawiając ,,kawałeczki,, orzechów.
  • 3. Masło przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować