Masło migdałowe słone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Masło migdałowe z prażonych migdałów solonych . Jedno z lepszych które zrobiłam do tej pory.Ze świeżą bułeczką smakuje cudnie. Bez konserwantów 100 % masła.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 ml śmietany 30 % w kubeczku ( uht śmietana się nie nadaje)
    4 łyżki migdałów prażonych solonych
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło migdałowe słone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ubijana śmietana 1. Do pojemnika wysokiego od blendera przelewam śmietanę schłodzoną. Miksuję blenderem około 15 minut do momentu wytworzenia się maślanki.
  • maślanka produkt uboczny i masło 2. Masło jest dobrze ubite jak zaczyna oddzielać się od ścianek pojemnika, i wytworzy się maślanka, około 3/4 szklanki. Zlewam ją wykorzystuje do pieczenia chleba. Masło przelewam zimną wodą, i wyrabiam w misce drewnianą łyżką, usuwam nadmiar wody.
  • migdały dodane do masła 3. Migdały kruszę w moździerzu i dodaję do masła. Dokładnie mieszam i przekładam na folię aluminiową. Zwijam w rulon i wkładam do zamrażalnika na 30 minut. Przed podaniem kroję. Masła nie solę bo migdały są już słone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować