MAŚLANKOWY JABŁECZNIK Z RABARBAREM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Pyszne ciacho doskonałe do kawy ,jak i do szklanki mleka.Najwazniejsze że się zawsze udaje:0

  • 50 min

Składniki:

  • 1.5 szkl.maślanki
    3 jajka
    1,5 szkl cukru
    cukier waniliowy
    3,7 szkl maki
    3/4 szkl oleju
    4 łyżeczki proszku do pieczenia
    kruszonka:
    3/4 szkl mąki,
    3/4 szkl cukru
    1/2 kostki masła
    dodatkowo;
    1/2 kg jabłek
    30 dag rabarbaru
    cukier do obsypania rabarabaru-jaużyłam cukier cytrynowy

Maślankowy jabłecznik z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier i jajka ubijamy.Dodajemy maślankę,oliwę,.Make mieszamy zproszkiem do pieczenia dodajemy do ciasta,dodajemy tez cukier waniliowy.Miksujemy.Ciasto wylewamy na blache 24x35.Na wierzch układamy pokrojone jabłka na talarki,nie wciskamy owoców,a na nie pokrojony w kosteczkę rabarbar obficie obsypany cukrem cytrynowym.na wierzch posypujemy kruszonke.Pieczemy ok 40 minut w temp 170 st.Ciasto musi sie ładnie zazłocić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Komentarze

Podobne przepisy