Maślanka truskawkowa

5 (161 ocen)

  • 15 min

Schłodzona,odżywcza idealna na upalne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 litr maślanki naturalnej(odtłuszczonej)
    1 kg truskawek
    słodzik w proszku
    świeża mięta
    rurki
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl

Maślanka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki dobrze umyć w letniej wodzie,odszypułkować.
    Następnie wrzucić do kubka miksującego,wlać maślankę i miksować około 1 minuty,dosłodzić słodzikiem do smaku(według uznania).
    Przelać do szklanek udekorować truskawkami i listkami świeżej mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować