Maślane ciasteczka ślimaczki

5 (192 ocen)

Pyszne i chrupiące

Składniki:

  • Składniki :

    200g masła,
    1 żółtko,
    230g mąki,
    100g cukru,
    1 łyżka kakao.
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Maślane ciasteczka ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. Wsyp mąkę i cukier do miski. Dodaj masło i żółtko. Zagnie szybko jednolite ciasto. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej wsyp kakao i połącz składniki dokładnie. Blat posyp mąką i rozwałkuj dwa kawałki ciasta. Na jasne ciasto połóż ciemne i zwiń w roladkę. Roladkę zawiń w folię i włóż do lodówki na 50-60 minut. Nożem potnij na mniejsze kawałki. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować