Maślane babeczki waniliowe

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Maślane babeczki waniliowe

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - masło w kostce: 0.67 sztuki
    - mąka: 2.5 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier wanilinowy: 2.5 sztuki
    - cukier puder do posypania: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - mleko: 10 łyżek

Maślane babeczki waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z cukrem wanilinowym i cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka cały czas ucierając a następnie przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia małymi porcjami, następnie mleko (po łyżce). Mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto (nie do pełna) i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy