Maślana rybka na groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrażamy filety rybne po czym suszymy je papierowymi ręcznikami kuchennymi, żeby usunąć nadmiar wody. Rybę kroimy na małe "kąski". W tym czasie nagrzewamy patelnię i wlewamy trochę oliwy z oliwek.
2.W głębokim naczyniu rozbełtujemy jajka i dodajemy do niego masło. Masło nada maślanego smaku rybie. Moczymy kąski w jajku po czym "wrzucamy" na rozgrzany tłuszcz. Smażymy aż do zarumienienia.
3.Groszek odsączamy z zalewy i mieszamy z jogurtem naturalnym, do smaku można dodać pieprz i oregano.
4.Kąski rybne odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Jajko jakie zostało w naczyniu wylewamy na patelnię i smażymy z obu stron.
5.Na talerzu układamy najpierw usmażone jajko, na nim groszek i na sam koniec "artystycznie" wrzucamy kąski. I danie gotowe:)
Porady
Podałam składniki na jedną osobę więc jeżeli robicie obiad na kilka osób to należy zwiększyć ilość składników:)
Komentarze