MASCARPONKI ASI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

ROZPŁYWAJĄ SIĘ W USTACH

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 43 kulki:
    250 gram masła naturalnego
    0,5 szklanki drobnego cukru
    Szczypta soli
    1 cukier waniliowy 16 gram
    1 żółtko / skorupkę wcześniej sparzyć wrzątkiem/
    2 łyżki ciemnego kakao
    5 łyżek spirytusu czy Amaretto lub ciepłej wody
    520 gram herbatników
    375 gram czyli 1,5 opakowania serka Mascarpone
    180 gram płatków migdałowych lub migdałów blanszowanych
    Aromat migdałowy lub rumowy, gdy dodajemy Amaretto pominąć aromat.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Mascarponki asi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z 0,5 szklanki cukru, szczyptą soli, cukrem waniliowym. Miksując nadal dodawać kolejno: żółtko, alkohol lub wodę, mascarpone, kakao zmielone herbatniki i migdały.
    Formować kulki i otaczać je w kolorowym kokosie lub zmielonych biszkoptach. Rozłożyć na tacy i lekko zmrozić a potem przesypać do reklamówki i zamrozić.
    Rozpływają się w ustach. Robiłam różne, ale te wg mnie są najlepsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować