Masa makowa

5 (154 ocen)

Święta tuż,tuż :)) Domowa masa makowa jest o wiele lepsza od kupnej.

Składniki:



  • 250 g suchego maku
    woda lub mleko
    ulubione bakalie
    4 łyżeczki miodu
    2 łyżeczki masła
    2 łyżeczki cukru waniliowego


Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa makowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mak zalać wodą lub mlekiem ,tyle aby przykryło mak i zagotować. Gotować około 25 minut. Ugotowany mak przecedzić przez sito i zmielić w maszynce lub blenderem. Do zmielonego maku dodać miód,masło,cukier i ulubione bakalie( rodzynki,orzechy itp.) Wszystko dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mak Masa makowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować