Masa grylażowa

4.48 (173 ocen)

  • 30 min

Idealna do nadziewania rogalików, ciasta francuskiego oraz smarowania tortów , wafli , mazurków

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dag orzechów włoskich
    10 dag orzechów laskowych lub migdałów
    szklanka cukru
    1/4 szklanki wody
    1/4 łyżeczki octu
    5 dag masła
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa grylażowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy rozsypać cienką warstwa na blasze do pieczenia , wstawić do piekarnika srednio rozgrzanego i zrumienic na ciemnozłoty kolor.
  • 2. Otrzec z lusek w sciereczke i zemleć razem z 10 dag (5 łuzek) cukru.
    Z reszty cukru ugotować ulep II stopnia do próby "piórka"
  • 3. Utrzec lukier , dodac orzechy i masło, ubić trzepaczką .

    Masę przekladac torty , wafle , mazurki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować