Masa do wafli.

4.48 (168 ocen)

  • 2 godz.

Prosta i tania masa do przełożenia wafli.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki cukru
    1 litr mleka
Wystaw ocenę:

4.48 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Masa do wafli. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier wsypujemy do mleka i gotujemy na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje.Pod koniec gotowania należy cały czas mieszać ,ponieważ masa szybko gęstnieje.Gotowa masa będzie gęsta i lekko brązowa.

Porady

Należy uważać,żeby masa się nie przypaliła.Masa dotuje się około 2 godziny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mleko Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować