Arbuz w słoiku.

4.48 (156 ocen)

  • 30 min

Ciekawy dodatek do deserów w zimie.

  • 30 min

Składniki:

  • arbuz czerwony dowolna ilość
    2 plastry cytryny na słoik,
    50 ml rumu na mały słoik ,
    2 łyżki cukru na mały słoik
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Arbuz w słoiku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuz obrać z skóry, wydrążyć pestki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Włożyć do małych słoiczków takich po dżemach. Do każdego słoiczka dodać cukier, rum i plastry cytryny. Słoiki zakręcić i za pasteryzować -doprowadzić do wrzenia i zdjąć z pieca pozostawiając do wystygnięcia. Podawać jako dodatek do deserów na zimę .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować