Marynowane kurki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Smakują wybornie w delikatnej octowej zalewie, pyszne

  • 45 min

Składniki:

  • kurki ok 2 kg
    łyżka octu
    łyżka soli
    zalewa:
    3,5 szkl wody
    1 szkl octu
    1 łyżka soli
    1 łyżka cukru
    na każdy słoiczek 330 ml: 2 ziarenka ziela ang, 1 liść laurowy

Marynowane kurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki czyscimy, myjemy, gotujemy w wodzie zdodatkiem łyzki octu i
    łyzki soli. Gotujemy ok 10 minut od zagotowania, odcedzamy, studzimy.
    Grzybki układamy do sloików na 3/4 wysokości słoika.Wrzucamy lisc
    laurowy i ziela. W garnku zagotowujemy wszytskie składniki
    zalewy.Gorącą
    zalewamy grzyby,odwracamy słiki do góry dnem zeby sie pozamykały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2016

Komentarze

Podobne przepisy