Marynowane grzyby w zalewie octowej

4.99 (173 ocen)

  • 30 min

Marynowane grzyby w ten sposób nie zlepiają się i nie ślimaczą się. Długo zachowują świeżość.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    Około 2 kg grzybów (u mnie różnych)
    2 duże cebule
    1 szklanka octu 10%
    5 szklanek wody
    3 łyżeczki cukru
    1 łyżka soli
    ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu.
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z grzybów

Marynowane grzyby w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Grzyby gotować około 30 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, wystudzić.
    Wodę, ocet zagotować, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka oraz resztę dodatków. Gotować zalewę około 5 minut. Następnie wrzucić przestudzone grzyby i gotować około 10 minut. Gorące wkładać do słoików, mocno zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.

Porady

1.większe okazy można przekroić na połówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować