Marynowane cebulki

4.58 (209 ocen)

Zdobywca nagrody

Cebulki są smaczne i chrupiące. Koszt ich zrobienia to grosze, i są zdrowsze od tych sklepowych:)

Składniki:

  • 1 kg drobnych cebulek


    Zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukru2 liście laurowe
    4 ziela angielskie

    gorczyca
Wystaw ocenę:

4.58 (209 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z cebuli

Marynowane cebulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obieramy i myjemy. Gotujemy zalewę.
  • 2. Dokładnie umyć i wyparzyć słoiki.
  • 3. Na dno słoików wrzucamy kilka ziaren gorczycy. Wrzucamy cebulki, pamiętając by zostawić 2cm wolnego miejsca od nakrętki. Na wierzch dajemy kilka ziaren gorczycy.
  • 4. Zalewamy ciepłą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować