Marynowane buraczki

4.5 (161 ocen)

idealne na pyszną sałatkę

Składniki:

  • 1 kg małych buraczków ćwikłowych
    1/4 dkg kminku (niekoniecznie)
    2,5 szklanki wody
    ok. 1/2 szklanki octu 10%
    2dkg soli
    1,5dkg cukru

Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Buraczki ugotować, obrać i ułożyć w słojach o pojemności 0,9l.
    2. Przygotować zalewę: zagotować wodę, ocet, sól, cukier.
    3. Zalać buraczki gorącą zalewą.
    4. Pasteryzować ok. 30 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować