Marynowana sałata rzymska.

4.5 (154 ocen)

Marynowana sałata rzymska.

Składniki:

  • 2 sałaty rzymskie mini
    sól
    koperek do posypania

    Marynata.
    1 pomarańcza-sok
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki octu balsamicznego
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marynowana sałata rzymska. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowana sałata rzymska. 1. Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.
    Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.
    Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować