Marynata do jagnięciny

4.49 (177 ocen)

  • 10 min

Niezastąpiona do potraw z jagnięciny.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 jogurt naturalny
    1 główka czosnku
    kilka gałązek rozmarynu
    kilka gałązek kolendry
    dowolna przyprawa do mięsa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Marynata do jagnięciny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym. Kilka gałązek świeżego rozmarynu i kolendry siekamy, dodajemy dowolną przyprawę do mięsa, sól, pieprz, następnie wszystko mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie mięso, które wstawiamy na 24 godziny do lodówki, po czym możemy już piec mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować