Marynarska zupa rybna

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Aromatyczny bulion o smaku przypieczonej słodkiej papryki, delikatne kawałki świeżego łososia i dorsza z lekką nutą koperku…

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g filetów z łososia
    500 g filetów z dorsza
    1 czerwona papryka
    2 cebule
    1 marchew
    1/2 opakowania słodkiej papryki
    2 łyżki oleju
    1 łyżka suszonego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Marynarska zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany olej wsypać słodką paprykę w proszku, podsmażyć delikatnie. Dodać pokrojoną w paski marchew, piórka cebuli oraz paski czerwonej papryki. Całość podsmażyć, aż cebula się zeszkli i dodać do gorącego bulionu. Gotować ok. 5 minut.
    Filety z dorsza i łososia pokroić w kostkę i dodać do bulionu. Gotować ok. 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Łosoś Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować