marokańska zupa z kurczakiem

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna zupa, mocno wyraźna w smaku, dość ostra, wyrazista i bardzo pożywna. Idealna na zimę ale nie tylko, na pewno zasmakuje wielbicielom pikantnych smaków.

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    puszka pomidorów krojonych
    puszka fasoli
    2 litry rosołu
    1/2 szklanki ryżu
    3 łyżki oleju
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    kilka posiekanych gałązek świeżej kolendry
    sól
    pieprz
    tłuczona kolendra
    pieprz cayenne
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Marokańska zupa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w paseczki. W rondlu rozgrzać połowę oleju, wrzucić mięso i podsmażyć a następnie zdjąć z rondla i odłożyć na bok. Dodać resztę oleju, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek i podsmażyć. Dodać mąkę i mieszać aż będzie złota. Zalać zimnym bulionem i szybko rozmieszać. Dodać pomidory,ryż, ketchup, kolendrę, posolić. Gotować około 20-30 minut. Na końcu dodać fasolę z puszki i doprawić zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować