marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya...

4.51 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupę bardzo szybko się robi jest pożywna, aromatyczna i lekko pikantna. Zdecydowanie moje smaki na pewno będzie to jedna z moich ulubionych zup. Idealna na jesienne i zimowe dni.

Składniki:

  • 1 kg dyni
    4 łyżki oliwy
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 puszka białej fasolki
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 łyżeczka imbiru w proszku
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    1 łyżeczka kurkumy,
    sól, pieprz
    500 ml bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    jogurt
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Marokańska zupa dyniowa gordona ramsaya... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy na kawałki, czosnek i cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy dynię, czosnek i cebulę. Gotujemy na dużym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wsypujemy przyprawy; gotujemy 3 minuty.
  • 2. Całość zalewamy gorącym bulionem gotujemy 10 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy odsączoną fasolkę i podgrzewamy chwil kilka.
  • 3. Podajemy posypaną natką pietruszki i z kleksem kwaśnej śmietany, bądź jogurtu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir Kumin (kmin rzymski)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować